OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrzed każdą osobą, która zdecyduje się na zorganizowanie balu, czy przyjęcia stoi wiele wyzwań. Na samym początku trzeba zdecydować, ile osób zostanie zaproszonych. Gdy liczba będzie już znana, należy wyselekcjonować tych ludzi, którzy dostąpią zaszczytu udziały w organizowanej imprezie. Częstym kryterium jest powiązanie rodzinne z organizatorem zaproszonych gości. Jednakże takie uwarunkowania nie są obowiązkowe. Organizacja imprez pociąga za sobą również przymus decyzji odnośnie menu obowiązującego podczas spotkania. Wiele osób samemu staje w kuchni, gotuje przez tydzień, by potem raczyć frykasami zaproszonych gości. Inną opcją jest skorzystanie – z coraz popularniejszego w ostatnich latach – kateringu. Dzięki temu można zaoszczędzić wiele czasu i zmartwień, które mogą zaprzątać głowę. Zdając się na profesjonalną firmę, możemy być pewni, że jakoś serwowanych dań, będzie odpowiednia i że każda z zaproszonych osobistości znajdzie coś dla siebie. Zaoszczędzony czas organizator może poświęcić na dobór kreacji.