You are here:  / Ciąża / Płodna kuchnia / Płodna Kuchnia: Pudding z brązowego ryżu

Płodna Kuchnia: Pudding z brązowego ryżu

Płodna Kuchnia: Pudding z brązowego ryżu
1 vote, 7.00 avg. rating (76% score)

Pudding ten jest pyszny jako deser lub podwieczorek dla całej rodziny. Co najważniejsze, jest bogaty w składniki odżywcze wspomagające płodność kobiety.

Płodna Kuchnia: Pudding z brązowego ryżuSkładniki:
3,5 szkl mleka ryżowego lub migdałowego (można je kupić w każdym sklepie ze zdrową żywnością)
1/2 szkl brązowego ryżu
1/4 szkl zarodków pszennych
2-3 łyżki stołowe miodu gryczanego (lub innego miodu naturalnego)
szczypta soli
1/2 szkl rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
1/2 startej laski wanilii (lub łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii)

Przygotowanie:

Zagotuj mleko, ryż, i sól, stale mieszając, aby mleko się nie zwarzyło. Po zagotowaniu, zdejmij z ognia, dodaj miód, rodzynki, kiełki, wanilię, i cynamon. Zamieszaj. Miksturę przelej do żaroodpornego naczynia nasmarowanego wewnątrz oliwą z oliwek. Przykryj naczynie folią aluminiową. Piecz przez 1 godzinę w temperaturze ok. 170 stopni, mieszając co 15 minut. Pudding można jeść na ciepło, lub schłodzony.